venres, 3 de outubro de 2014

Chai

Chai: Té con especias, leite e moito azucre. É moi popular na india.

Masala chai é unha bebida típica do sur da India, consistente nunha mestura de té con especias e herbas aromáticas. É moi consumida polas clases populares e pode adquirirse polas rúas a través dos vendedores chamados chai wallahs.

A versión tradicional de masala chai usa as especias coñecidas como quentes, incorporando as seguintes: cardamomo, cravo, pementa, anís estrelado, xenxibre e canela. No oeste do país, non utilizan o anís ou a pementa negra, elabórano con té verde en lugar de negro e engaden: améndoas, cárdamo, canela, cravo e en ocasións azafrán.

Hoxe en día, véndese preparado e engádeselle leite ou auga quente ao gusto. Moitos establecementos de hostalaría nos Estados Unidos utilizan a mestura xa preparada para venda por xunto. Tamén adoita consumirse frío ou batido con nata montada, durante a tempada de verán.

Cāy significa «té» en hindi, punjabi, turco e algúnha outra lingua máis.
Masālā significa «mestura» (de especias)

Ningún comentario:

Publicar un comentario